zondag 20 mei 2012

Sauerland

De afgelopen drie dagen was er een trainingskamp opgeslagen in het Sauerland. Om precies te zijn in Helminghausen bij de fam. Bouma. Dit nu bijna traditionele weekend werd evanals vorige jaren weer georganiseerd door Henk Postma, ofwel Bianchi all in reizen. Als je aangeeft dat je mee wilt gaan dan maak je het verschuldigde bedrag over en dan hoef je daarna nergens meer bij stil te staan. Ideaal!!
Op donderdag is er een relatief korte etappe van 60km gereden met bijna 650 hoogtemeters.


Op vrijdag stond oorspronkelijk een etappe van 120km op het programma. Hollandse kou en dito wind deed het peloton besluiten om de etappe in te korten tot 100km. Dit rit voerde ons vanuit Helminghausen naar Winterberg, waar het hoogste punt van het Sauerland (Kahler Asten 840 boven N.A.P.) werd aangedaan. Er werden een dikke 1400hm overwonnen deze dag.



De slot etappe (voor mij was zaterdag de laatste dag) werd verreden onder nagenoeg perfect zomerse omstandigheden. De tweede keer dit jaar in de korte broek! De dag werd afgesloten met een podiumplek (3e) op de individuele tijdrit op de Padberg. Uiteindelijk kon er zo'n 1200hm worden bijgeschreven.
Een prima trainingsweekend, het klimmen ging boven verwachting en zoals gewoonlijk was het naast het fietsen ook weer beregezellig met deze groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten